Folosesti acasa becuri economice? Afla cat de periculoase sunt.

Folosesti acasa becuri economice? Afla cat de periculoase sunt.

- in Sanatate
491
0
CHICAGO, IL - DECEMBER 27: A vintage-style incandescent light bulb (C) is shown with an LED light bulb (L) and a compact florescent (CFL) light bulb on December 27, 2013 in Chicago, Illinois. On January 1, 2014 manufacturers will stop producing the standard 40 and 60 watt incandescent light bulbs in the United States. The 75 and 100 watt bulbs were discontinued in 2013. These incandescent bulbs, which have been in use for more than 100 years, are being replaced by the more energy efficient compact florescent and LED light bulbs.  (Photo Illustration by Scott Olson/Getty Images)CHICAGO, IL - DECEMBER 27: A vintage-style incandescent light bulb (C) is shown with an LED light bulb (L) and a compact florescent (CFL) light bulb on December 27, 2013 in Chicago, Illinois. On January 1, 2014 manufacturers will stop producing the standard 40 and 60 watt incandescent light bulbs in the United States. The 75 and 100 watt bulbs were discontinued in 2013. These incandescent bulbs, which have been in use for more than 100 years, are being replaced by the more energy efficient compact florescent and LED light bulbs. (Photo Illustration by Scott Olson/Getty Images)

In efortul de a reduce cheltuielile, multa lume s-a grabit la magazine pentru a inlocui becurile standard cu noua generatie de becuri concepute sa economiseasca energie.
Uniunea Europeana a dat chiar directive pentru a inlocui becurile clasice cu aceste noi becuri.

 

Cu toate acestea, noua generatie de becuri eficiente energetic este atat de toxica incat Agentia Americana de Protectia Mediului a creat un protocol de urgenta care trebuie urmat in cazul spargerii unui bec, din cauza gazelor care sunt eliberate.

 

Cand sunt sparte intr-o incapere, aceste becuri cresc de 20 de ori concentratia maxima de mercur acceptabila in aer, vapori periculosi care pot afecta organese vitale, arata Asociatia Germana pentru Protectia Consumatorului.

 

In efortul de a reduce cheltuielile, multa lume s-a grabit la magazine pentru a inlocui becurile standard cu noua generatie de becuri concepute sa economiseasca energie. Cu toate acestea, noua generatie de becuri eficiente energetic este atat de toxica incat Agentia Americana de Protectia Mediului a creat un protocol de urgenta care trebuie urmat in cazul spargerii unui bec, din cauza gazelor care sunt eliberate.

 

Cand sunt sparte intr-o incapere, aceste becuri cresc de 20 de ori concentratia maxima de mercur acceptabila in aer, vapori periculosi care pot afecta organese vitale, arata Asociatia Germana pentru Protectia Consumatorului.

 

Astfel, becurile eficiente energetic poate provoca ameteala, dureri de cap, migrene, convulsii, oboseala, capacitate redusa de concentrare si anxietate.

 

Contin mercur

Mercurul este o neurotoxina puternica, deosebit de periculoasa pentru femeile gravide si pentru copii. Este deosebit de toxic pentru creier, sistemul nervos, ficat si rinichi. De asemenea, poate afecta sistemul cardiovascular, imunitar si pe cel de reproducere. Mercurul poate duce la anxietate, insomnie, pierderi de memorie, dureri de cap si chiar Alzheimer.

 

Pot cauza cancer

Potrivit unei cercetari realizate de specialisti germani, aceste becuri contin agenti cancerigeni toxici care ar putea cauza cancer. Fenolul este un compus organic aromatic volatil. Stirenul este un derivat al benzenului, un lichid incolor care se evapora si are un miros dulce.

 

Emit radiatii UV

Chiar daca pare greu de crezut, becurile economice emit radiatii UV-B si UV-C, daunatoare pentru piele si pentru ochi. Radiatia de la aceste becuri ataca direct sistemul imunitar si ataca tesuturile pielii, impiedicand formarea corespunzatoare de vitamina D.

 

Cu alte cuvinte, aceste becuri sunt atat de toxice incat nici macar nu ar trebui aruncate intr-un gunoi obisnuit. Sunt considerate de specialisti deseuri periculoase. Daca ai spart un bec in casa, strange cioburile cu manusi, nu cu aspiratorul, care poate imprastia particulele de mercur. Deschide larg ferestrele si lasa incaperea sa se aeriseasca cel putin 15 minute.

 

You may also like

Pozitia in care dormi, secretul unui somn linistit

În ciuda faptului ca adormi în fiecare seară