Programator sau drona fara minte

Programator sau drona fara minte

- in LikeIT
1975
1
Programator sau drona fara minteProgramator sau drona fara minte

Cu o experienta de 3-4 ani in a scrie cod web (HTML, CSS, PHP, Javascript si Mysql), am avut timp sa adopt un anumit mod de a scrie cod si de a folosi anumite tehnici de programare. Dar am intalnit o situatie care mi-a ridicat mari semne de intrebare despre cum este perceputa programarea.

Am avut o discutie cu un coleg “de breasla” in care prezentam cum am dezvoltat o mini-aplicatie in cod simplu de PHP fara sa adopt un framework de PHP, si subliniam faptul ca timpul de dezvoltare a fost unul mai redus, lucru innaceptabil de respectiva persoana ca am un nivel de “[in]cultura” si sunt “la acel nivel”.

Nu stiu cum priviti voi aceasta problema, dar imi place sa lucrez nu este doar un job ptr. mine. Dezvoltare unei aplicatii reprezinta o provocare ptr. mine si o distractie. Persoana in cauza imi spunea ca daca vreau o cariera in asa ceva trebuie sa invat design patterns, care poate ca sunt utile dar simt ca iti limiteaza creativitatea si te forteaza sa dezvolti intr-un anumit fel. Chiar zilele astea am dat peste o carte care mi se pare extrem de interesanta “SQL Antipatterns: Avoiding the Pitfalls of Database Programming”, din asa ceva simt ca pot invata ceva util, nu sa imi spuna altul cum este bine sa lucrezi.

Dupa standardele colegului nu sunt profesionist, perfect, vreau doar sa fiu programatorul care dezvolta aplicatii si care ocazional sa functioneze, desigur sa ma perfectionez cu fiecare greseala sa invat sa nu o mai repet si sunt perfect multumit de nivelul meu profesional si ma definesc ca fiind un “profesionist”.

  • Constantin Zaharia

    Mai sa stii ca partial are dreptate si nu are…..Eu dezvolt de vre-o 7 ani constant, pana anul asta cand trecut de la CakePhp la Django…..ambele framework-uri web, limbaje doar diferite….si nu ma consider un programator prost dar nici elitist, dar dezvoltarea pe framework iti creeaza o oarecere disciplina, dar doar legata de utilizarea protocoalelor respectivului framework, in rest, tot php sau python este.
    Ca vrei tu sa folosesti o concatenare folosind helper-ul din framework sau ceva nativ limbajului este alegerea ta, asta nu insemna ca nu esti programator, doar ca alegi sa faci altfel lucrurile. Iar legat de cariera….majoritatea companiilor folosesc framework-uri, „less time, more money” cam asta este gandirea

You may also like

Un alt accident provocat de masinile fara sofer Google VIDEO

Luna trecută, un automobil autonom al Google a